- Reklama -události

Díky nevydařené chodbě lze přijít k luxusnímu šatnímu prostoru

on

|

views

and

comments

Co charakterizuje interiér tohoto bytu? Kvalitní přírodní materiály, praktický nábytek na míru se spoustou odkládacího prostoru a jemná nadčasová barevnost? Ano, ale především byl tvořen tak, aby se zde cítili dobře děti i dospělí. family friendly.

Rozloha: 90 m2; 3,5-pokojový byt

Mladou rodinku se dvěma dětmi oslovil byt v novostavbě s prostornou společenskou zónou a velkým balkonem. Dvě koupelny, dvě místnosti na dětské pokoje i velký šatník jim hrály do karet. S čím se však odmítli ztotožnit, byla navzdory velkorysé metráži bytu malá úzká vstupní hala a také dlouhá chodba plná dveří. Manželé se shodli, že vylepšení dispozice a komplexní zařízení jejich budoucího domova raději svěří do rukou profesionálům. Své dobré rozhodnutí později velmi ocenili.

Dispoziční odlehčení

Spolupráci začali se sympatickou architektkou Anitou Stankovou, která šikovnou úpravou nenosných příček vytvořila přesně to, co domácí potřebovali, a přidala i další výhody. Co všechno úpravou dispozice získali? V první řadě mnohem větší vstupní halu, kde mohou domácí komfortně vítat návštěvu či bez omezení sundat kufry po návratu z dovolené.

Navíc malým ukrojením z jedné části dětské zóny získaly přímo ve vstupní hale obrovské odkládací místo ve vestavěném šatníku až do výše stropu. Svým vzhledem téměř splývá s původní stěnou. Toto řešení jedním tahem odstranilo z dohledu hned dvoje dveří, které v hale působily rušivě.

Dispozičními změnami a optickými triky jsme proměnili původní úzkou chodbu plnou dveří na prostornější vstup vybavený velkým šatníkem. Vestavěný nábytek a dveře bez viditelných zárubní ze stejného materiálu nepoutají pozornost a téměř splývají se stěnami.

Výměna příčky za nábytek

Největší efekt však přineslo zrušení příček samostatného šatníku v půdorysu kupovaného holobytu. Autorka návrhu tak mohla zvětšit jednu ze dvou stejně velkých koupelen o hloubku jedné skříně šatníku. Ostatní část šatníku spojila s ložnicí, ve které vytvořila takzvaný walk-in šatník jen truhlářskou výrobou na míru.

Využila tak tloušťky odstraněných příček ve prospěch odkládacího místa, prostornější ložnice a zvětšené koupelny. Zároveň postačily jen jedny dveře z chodby na ložnici i šatník. Nová větší koupelna s vanou umožnila druhou koupelnu se sprchovým koutem, toaletou a malým umyvadlem zredukovat na minimum. Tento tah zvětšil vstupní halu.

Share this
Tags

Must-read

Austrálie hlásí první úmrtí na omikron, muž měl několik přidružených onemocnění

Austrálie v pondělí zaznamenala první případ úmrtí v souvislosti s novou koronavirovou variantou omikron. V zemi také opět stoupá počet nových případů nákazy. Místní úřady...

Ve Vídni už omikron dominuje, znaky páté vlny čekají ještě letos

Nová omikron varianta koronaviru již od neděle převládá mezi infekčními případy nákazy, které testy potvrdily ve Vídni. Zprávu přinesl deník Der Standard, pro který tuto...

Trestala se sebepoškozováním, deprese střídaly návaly energie. Jak žít s maniodepresí

Nejhorší stavy deprese popisuje Nina Zibolenová jako pocity absolutní nicoty. Nekonečné chvíle, kdy katatonicky ležela na posteli, nejedla a nepila. Jen proto, aby nemusela...
spot_img

Recent articles

More like this